Vakantie op Gozo

Natuur & cultuur

Het is prachtig wandelen op Gozo over alle eeuwenoude geiten- en ezelspaden, tussen de velden met hun typische Gozo muurtjes van rotsstenen en langs de rotsen van de vele kliffen. Prachtige vergezichten, afgelegen plekken. Schitterende akkers en velden. Je ontdekt de prachtige flora en fauna van het eiland. Exotische bloemen en planten. Wilde orchideeën, cactussen, ficussen, palmen, struiken en bloemen. Het is een bijzonder vruchtbaar en bloemrijk eiland. Door het milde klimaat bloeit de flora bijna het hele jaar. In de warme zomermaanden juli en augustus verdort veel groen door de intense zonnestralen, maar algauw in september schieten de groenscheuten de grond weer uit. Het eiland huisvest enorm veel vogels die er blijven en die op doortrek zijn. Van over de hele wereld komen spotters naar Gozo. De natuur valt onder het beschermd gebied van The World Wild Life organisatie. Er worden veel wandeltochten georganiseerd.

Wandelen

Het is prachtig wandelen op Gozo over alle eeuwenoude geiten- en ezelspaden, tussen de velden met hun typische Gozo  muurtjes van rotsstenen en langs de rotsen van de vele kliffen. Prachtige vergezichten, afgelegen plekken. Schitterende akkers en velden. Je ontdekt de prachtige flora en fauna van het eiland. Exotische bloemen en planten. Wilde orchideeën, cactussen, ficussen, palmen, struiken en bloemen. Het is een bijzonder vruchtbaar en bloemrijk eiland. Bijna alle planten en bloemen  gedijen er. Door het milde klimaat bloeit de flora bijna het hele jaar. In de warme zomermaanden juli en augustus verdort veel groen door de intense zonnestralen, maar algauw in september schieten de groenscheuten de grond weer uit. Het eiland huisvest enorm veel vogels die er blijven en die op doortrek zijn. Over het hele eiland staan vogelspottershutten. Van over de hele wereld komen spotters naar Gozo. De natuur valt onder het beschermd gebied van The World Wild Life organisatie. Er worden veel wandeltochten georganiseerd.

Vakantie op Gozo

Watersport

Er is een veelvoud aan watersport mogelijkheden. Het is een eiland midden in het mooist gekleurde turqoise blauwe water van de Middellandse zee. Alle denkbare watersporten kunnen worden beoefend waarvan duiken prominent bovenaan staat. De oorlogen die in de loop der eeuwen om en op de eilanden zijn uitgevochten, in het bijzonder de Tweede Wereld Oorlog, hebben een kerkhof van scheeps- en vliegtuigwrakken op de zeebodem om de eilanden achter gelaten. De rotsen en baaien van de eilanden bergen prachtige spelonken en onderwater grotten. De grond, flora en fauna in de wateren creëren samen met de geweldig mooie lichtinval van de zon een prachtig duikers decor. In de zee rond de eilanden wemelt het van scholen vis,  schildpadden en dolfijnen. Over heel het eiland zijn veel professionele duikscholen gevestigd met instructeurs en begeleiders waar je materiaal kan huren en op goede hulp advies en begeleiding kunt rekenen. Niet voor niets is Gozo één van de wereld top duiklocaties. Ook snorkelen, windsurfen, paragliden, scuba diving, zeilen, waterskiën en zeevissen zijn veel beoefende  watersport activiteiten die vanaf het eiland gefaciliteerd worden.

Vakantie op Gozo
Vakantie op Gozo

Overnachtingen

Anders dan de prominent aanwezige grote hotels, in St Jullians , St George en Paceville, St Pauls, Sliema en Qwara, op het eiland Malta, zijn op Gozo de hotels niet dominant aanwezig. Op het eerste gezicht heb je de indruk dat ze er niet zijn. Er zijn een tiental grote luxe hotels en veel leuke dorps boutique hotels. Ze zijn luxe en goed maar je moet ze zoeken. Er zijn een aantal vakantieappartement- en woningverhuur complexen en een groot aantal perfecte Bed & Breakfast adressen.

Bekijk hier onze actie met AX Hotels >

Vakantie op Gozo

Van alles te doen

Er zijn grote vrije natuurgebieden op de rots plateaus, langs de rotswanden, in de dalen en kloven. Er wordt veel geklommen langs de kliffen en steile rots wanden. Er kunnen tochten worden gemaakt met safari Jeeps, quads en cross bikes, met en zonder begeleiding. Erg avontuurlijk. Wie het allemaal wat veiliger en zekerder wil kan een openbustour boeken die met gids en begeleider een dag of dagdeel tour maakt over het eiland en alle wetenswaardigheden aan doet.  Gozo staat voor plezier, het is er gewoon leuk en ontspannen.