Hedendaags Gozo

Het Gozo van nu is modern actueel en heeft veel te bieden. Gozo waarborgt de sereniteit en rust van haar verleden in combinatie met moderne eigentijdse mogelijkheden. Vreugde en ontspanning staan centraal.

Openbaar vervoer

Er is een heel erg goed verzorgd openbaar vervoer dat betrouwbaar en regelmatig voor een enkele Euro per rit diensten onderhoudt naar alle plaatsen en plekken op het eiland. Er is een App waarin alle diensten zijn te vinden. Lokale taxi ondernemers brengen je voor weinig overal op het eiland, vertellen je over het eiland, over zichzelf, hun families, geven hun zakenkaartjes en staan dag en nacht voor je klaar. De drie moderne ferryschepen van Gozo Channel Ferries onderhouden 24 uur per dag een zeer regelmatige verbinding tussen Gozo en het hoofdeiland Malta. Vaak 2 tot 3 keer in het uur. De oversteek duurt 25 minuten. De ferries varen altijd. Ze vormen het kloppend hart van Gozo.

openbaar vervoer Gozo

 

Zorg

De Maltese zorg is uitstekend. In Victoria is een groot goed geëquipeerd modern ziekenhuis en zorgcentrum, over het hele eiland zijn verschillende ambulanceposten en overal zijn moderne apotheken, drogisterijen en winkels.

 

Administratie

Elk eilanddorp heeft een gemeentehuis met een dorpsadministratie en dienst openbare werken. De centrale land- en eilandadministratie en het eilandbestuur zetelt en houdt kantoor in het Ministerie gebouw in Victoria, waar zeer hulpvaardige Gozitaanse medewerkers werkelijk al het mogelijke doen je behulpzaam te zijn. De toegang tot de overheid is bijzonder laagdrempelig.

Infrastructuur

De wegen en straten zijn netjes onderhouden en de schattige rotsstenen muurtjes, perken, planten- en bloemen borders, palmen en oleanderhagen geven het eiland een goed verzorgd liefelijke uitstraling. Alles klopt en alles werkt, het verkeer is erg rustig en gerelaxt.

communicatie

Communicatie

Er is vrij Melita internet en wifi alhoewel dat niet altijd overal goed werkt. Mobiel bellen werkt overal op het eiland uitstekend.

Veiligheid

Vanuit het centraal in Victoria gevestigd politiebureau wordt dagelijks met zachte hand voor handhaving zorg gedragen, wat  bijzonder veilig, betrouwbaar en welkom aanvoelt. Vanuit de verschillende havens waken permanent de lokale reddingsbrigades over water en omgeving. Kort buiten de kust waakt zeer efficiënt de kustwacht en de lokale- en internationale Marine over de lands- en Europese buitengrenzen. Malta en Gozo bewaken hun buitengrenzen al eeuwen succesvol.

Activiteiten

Er is genoeg te doen op Gozo. Zo kun je er goed wandelen en watersporten, zoals snorkelen, windsurfen, duiken en zeilen. Neem ook een kijkje bij het traditionele glasblazen. Of bezoek eens een wijngaard. Kijk hier voor meer info over de activiteiten en overnachtingen op Gozo.

glasblazen-gozo

Meer over Gozo's wijnen